01-06-17

Onmetelijk wijd.

29-5 Aldenueva-BanosDeMontemayor-Cantagallo-Béjar-NavalmoralDeBéjar-Peromingo-Valdelacasa-Guijuelo:
58,5km-12,5km/h-4:39h-1021hm-942,9tkms 
 
Dagelijks ritueel : bakker-bank-ontbijt begon al met gras als beleg.  Nauwelijks gezeten of ze beginnen schouderophalend 't gras te maaien en kanten bij te werken, dus maar verhuisd naar andere bank.
Net ingepakt en vertrokken met windbreker aan tegen kou begint 't te miezeren. "Is ie voor gemaakt" zegt Jos en meteen barst bui los.  Vlug 'n smal overstekend dak van hangar onder en volledige regentenu aan.  Hevigheid neemt vlug af maar route is kilometers stijgend van licht tot middelmatig.  Worden dus nat van binnen en buiten. Alles weer uit in eerste stadje, bij 2de bocht van lange zigzag-klim weer windbreker aan en definitief uit na erop volgende steile daling. 
In Béjar, na nieuwe klim,  breekt zon door en hangen we in stadspark de spullen te drogen. Zowel nat van regen als van zweet. 
't Is 14h als we na inslaan voorraad en menu del dia aan laatste 35km beginnen. 
Wordt weer heerlijk stukje Spanje waar we ondanks 3 klimbeurten uitgebreid van genieten. De onmetelijkheid van dit land die je van bovenaf ervaart zal er op de foto's wel niet uitkomen maar wij stappen er graag voor af. 
Voor slaapplek moeten we afwijken van route met nog eens lange klim die ons tot 1050m brengt.   Nog eens stoppen en achterom kijken in het dal met in verte de bergen waar we vandaan komen. "Dat hebben we toch maar weer gedaan" denkt Jos en zeg ik.
 DSC_0172.JPG

DSC_0174.JPG

DSC_0183.JPG

SAM_9158.JPG

DSC_0188.JPG

DSC_0191.JPG

DSC_0196.JPGDe commentaren zijn gesloten.