26-05-17

Afgewerkt tegen de middag. Veel te warm!!

25-5 Merida-ValverdeDeMerida-Guarena-Valdetorres-Medellin-SantaAmalia:
60,2km-15,9km/h-3:47h-316hm-644,9tkms
Opnieuw wekker 1/2h vroeger gezet om Merida nog met beetje ochtendkoelte te verlaten, maar toch al warm.  Stuk minder grote weg maar toch druk. Blij als we in Guarena afslaan en kleine weg door landbouwgebied  nemen.  Terug door enorme rijstvelden afgewisseld met maïs en aardappelen.  Overal hoor en zie je 't water vh ver vertakte irrigatie-netwerk. 
't Is min of meer vlak dus worden kms met snelheid tussen 22à30 weggetrapt en na korte haltes in eerdere plaatsen rijden we iets over 12 Medellin al binnen over Romeinse brug. Te vroeg voor stop in hostal-restaurante aan brugeinde.  Effe winkelen en op beschaduwde trap vh gemeentehuis de koel gekochte icetea verdeeld en al deels opgedronken.  Prachtig parkje met wel standbeeld van Hernan Cortes maar geen meter schaduw.  En 't is warm, neen heet.
Cortes, conquistador en veroveraar van Mexico, geboren in dit stadje,  mocht van ons in de blakende zon blijven staan, wij hadden koelte nodig. 
Dus maar opgetrokken naar resto aan brugeinde, al was 't maar voor drankje in afwachting van start menudiario.  
Nadien klap als we uit gekoelde gelagzaal terug fiets op moeten voor laatste 7km naar 't in rasterformaat neergepland industriestadje Santa Amalia. 
Ganse dag geen pelgrim meer gezien.  En Marianne,  die beetje onze Duitse Astrid van Compostela geworden was, neemt vanaf Merida stuk andere route. 

SAM_9065.JPG

SAM_9076.JPG

DSC_0080.JPG

SAM_9073.JPG

DSC_0083.JPG

Commentaren

Jos, Swa
Je trouwe volger moet toch ook nog eens iets laten horen. Op dit ogenblik kennen we hier ook een beetje het gevoel dat jullie al langer ervaren; een kleine hittegolf van 25 tot vandaag misschien wel 30 graden.
Gisteren heb ik weer mogen ervaren wat dit betekent in de boot; niet vooruit te krijgen en zelfs afgemaakt worden door Wilfried. Dus veel respect voor jullie uitstap in die hitte en Jos moet zich geen zorgen maken, hij blijft de beste van ons beide ook al mist hij vaartraining.
Omdat mijn pensioendatum maar enkel opschuift in de tijd ben ik wel verplicht om verder mee te blijven kijken over jullie schouder naar de mooie landschappen en dorpjes op de geplande route. Geniet ervan, maak vele foto`s, dan kan ik een beetje mee dromen.

Gepost door: marc | 27-05-17

Marc, voor trouwe volgers zoals jij trotseren we 'graag' de hitte en 'ontberingen' om te laten zien hoe mooi traag reizen kan zijn. 't Komt er misschien niet altijd uit maar d'r wordt ook zo gelachen dat we d'r tranen van in de ogen krijgen. En dat pensioen, ge moet er gewoon aan beginnen. Veel beter dan op 'n boot vast te zitten en niks van Europa of in jouw geval misschien de wereld te zien. Groetjes van Jos en mij

Gepost door: Jos en Swa | 27-05-17

De commentaren zijn gesloten.