12-11-13

Je hebt d'r die geen twee keer naar dezelfde regio willen reizen ...

 
.... toch eens proberen om zo iemand ervan te overtuigen dat je dan wel mooie dingen mist.
 
De ganse wereld afreizen, en mooie plekken in landen rond ons voorbij vliegen ???  'n Mens moet daar toch even bij stilstaan.
De voorbije maanden hadden we het genoegen om door de zuidelijke uitlopers van regio in onderstaande beelden te fietsen.  Niet op zo'n spectaculaire wijze als weergegeven, maar wel met indruk-nalatende landschapsbeelden.
En eerlijk gezegd,  ze verdringen het gemis naar de weidsheid van de zee.
Geniet even mee.  Fijn dat de maker de video wil delen.  Blijkbaar fietser, cameraman, montage-man tegelijk.  Echt mooi gedaan:
 

 De maker vult elders de beeldjes aan met volgende commentaar:

Maanden later blijven de mooie herinneringen en de knappe beelden, maar in het achterhoofd ligt nog wat zweet en melkzuur die eraan herinneren dat het wel héél heftig was!
 
Onvoorstelbaar steil, 75% berijdbaar, honger & dorst gekend omdat er niet veel winkeltjes en restaurants zijn... ik wil er toch bij vermelden dat deze tocht héél extreem is! Persoonlijk té extreem om te herbeginnen: als ruwe schatting denk ik dat ik gemiddeld 3u per dag heb gestapt, waarvan 1u de banden de grond niet raakten! Dit lijkt overdreven, maar dat is het niet.
Samengevat: voor geen geld ter wereld zou ik deze trip willen opnieuw maken, maar geen geld ter wereld kan de meegemaakte ervaring betalen!
 
De weininge wandelaars die ik ben tegengekomen keken met veel ongeloof op, terwijl ze me zagen lopen met m'n fiets op de schouders. Het voelde zó ongemakkelijk dat ik niets liever wou dan doorstappen zonder te moeten uitleggen waarom, hoe, etc...
 
Op Internet had ik wat research gedaan, en ik was vrij zeker dat ik door de tunnel kon. Langs de noordkant staat er trouwens nergens een verbodsbord; langs de zuidkant is de opening wel dichtgemetst met een hek (dat gelukkig opengebroken was).
Die tunnel was een van de hoogtepunten (dat was ook de enige reden dat ik een PowerLed-Verlichting meehad). Achteraf gezien heb ik al meer-verantwoorde-zaken gedaan, maar een half uur nadat ik uit de tunnel was gereden stond ik oog in oog met een everzwijn dat mij niet had horen afkomen, en dus ontevreden was en enkele keren aanstalte maakte om aan te vallen. DAT was de meest gevaarlijke situatie waarin ik tot nu toe al heb gestaan..!
 
In de Pyreneeën waren er nog restaurants en drankgelegenheden, maar in het Cantabrisch Gebergte is werkelijk niets! Honger & dorst waren dagelijkse reisgezellen..!
 
Aangezien ik de hele dag alleen ben, en niets anders moet doen dan fietsen & slapen, heb ik wel wat tijd om de camera te plaatsen, voorbij te rijden, terugrijden en de camera oppikken. Het resultaat achteraf geeft voldoende voldoening!
 
De verschillende shots zijn inspiratie van het moment, en vooral een resultaat van wat-niet-te-doen bij het zien van andere filmpjes. Zo is er niets saaier dan iemand zien bergop te fietsen! Bergaf is spectaculairder, gaat sneller, en geeft een leuker gevoel bij het bekijken dan zwetend bergop te fietsen.
 
Nog effe snel vermelden dat de route gebaseerd is op de route van het Spaanse boek
aangevuld met gpx-files uit Wikiloc en consoorten.