06-11-10

Even terug naar het Yngling-Evenement Roermond ..

Op de site van Yngling Club Holland werd het evenement mooi waarderend omschreven door Maarten Jamin :
 
" Met 33 boten haalde het laatste Yngling evenement van dit seizoen net niet de 100 zeilers aan de start. Wat een geweldig gezicht op die kleine plas in het Zuiden! Het wedstrijd comite legde iedere keer een mooie lange startlijn uit en maakte de baan zo lang als de plas maar toeliet. Van de H111 tot de NED365 was het een zeer gevarieerd veld, en tegen het einde van een wedstrijd lag de hele plas dan ook vol met Ynglings. Niet makkelijk zeilen maar tegen het einde kwamen toch weer de "ussual suspects" naar voren. Met de NED 353 (Yska) op 10 punten, de GER 1 (Thorsten) ook op 10, NED 355 (Maarten) op 11 en de NED 364 en 365 (Hans en de Ketgens) op 17 punten kon er de laatste wedstrijd nog van alles gebeuren. Hans Peulen met zijn team deed het beste wat ze onden doen: ze wonnen de laatste wedstrijd. Maar de 3 klassemenst leiders zaten er direct achter en vochten onderling een verbeten strijd: de eerste over de finish zou de serie winnen! Dat betekende veel overstag duels, afdekken en verdedigen. Yska toonde aan dat hij dat kunstje als geen ander beheerst, toen hij éénmaal voorlag dekte hij iedere aanval keurig af. De organisatie wilde hem niet alleen de mooie 40 jarige wisselbokaal geven maar ook de 50 plus prijs. Dat ging echter niet lukken want Yska hechtte er toch wel waarde aan aan te geven dat hij nog pas 49 is.....
 
 Zeilers die er niet waren hebben zondag ongetwijfeld met spijt rondgelopen in de zon en wij kunnen bevestigen: het was schitterend zeilweer!!! "
 
 
 Hij verwijst ook naar link van foto's van Eize, maar die vonden jullie al in m'n vorig evenement-item.
Bij herbekijken van uitslagen-lijst op site van M&R merk ik echter dat er nog 'n derde foto-reeks toegevoegd werd.

En wel van Jan en Marga Gruiters-Schriever.  Ook vanuit hun sloep, een omruiling tegen de mooie 'GeinFratse' H-boot (foei-maar-fijn-voor-de-beeldjes). 
Zij halen de zeilers eveneens dichtbij maar je vindt ook foto's die weergeven wat Maarten hierboven omschrijft: het grote veld - het schitterende zeilweer en de 'verbeten'-genietende zeilers.  En beelden waarin 'het-zeilen-op-aanraakafstand' mooi in beeld komt, toch 'n gegeven dat bij Yngling en H-boot een mooi aspect vormt bij het wedstrijdzeilen.
 
_______________________________________________________________________ 
 
...

21:47 Gepost in Yngling | Permalink | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.