03-01-10

de eerste Goofys van 2010 :


Wie het verslag van onze dec-Goofy gelezen heeft,
wist dat we d'r niet bij zouden zijn.
De genua 3, ons meest gebruikte voorzeil, moest dringend hersteld worden aan het voorlijk en werd door Guy al mee de volgende maandag bij NorthSails afgeleverd.
Het grootzeil was meegenomen voor een wasbeurt. Dit werd tussen kerst en nieuwjaar door Stephan en Swa gedaan, maar die moeten toch nog de nodige poetservaring opdoen.
Vol goede moed begonnen in het wegens rustdagen stilliggende Decoline, bleek al vlug dat het diepste vuil van bijna 3 jaar -of zo'n 9.000 mijl- varen niet zomaar even afgespoeld kon worden. Ondanks het vuile waswater dat nadien toch afgeweild werd bleek dat schitterende wit, dat ze in was-commercials beloven, een vaal-grijze schijn in te houden.
Hiervoor moeten we toch meer navraag doen naar de juiste losweek-middelen. De aangeraden groene zeep en toch een voormiddagje zweet kreeg het alleszins niet klaar.

Wat na een paar dagen mooi opgehangen drogen wel bleek, was dat ook dit zeil dringend aan herstelling toe was. Wel alleen de banen van het achterlijk, maar daar op bepaalde plaatsen toch bijna doorgescheurde lijnen.
Klapperen of verkeerde behandeling bij droppen, wie weet 't ??
Maar een volgende training mocht best ook eens een lesje grootzeil-drop bevatten. Met of zonder lazy-jacks, opbinden zonder lazy-jacks met zo weinig mogelijk vouwen, snel opbergen onder zeil-huik .. allemaal dingen die eens moeten uitgeprobeerd worden om het zeil zo veel mogelijk te sparen.

Zaterdag was Guy toevallig in de buurt voor ophaling ( wat 'n makkelijke service, niet? als je toch een flink eind van Antwerpen woont ) en we hopen dat het zo snel mogelijk hersteld kan worden.


Maar de jan-Goofys dan:
blijkbaar zit de klavertje-vier-boot waar we ons vanaf onze eerste deelname-start zowat aan spiegelen in een duidelijk groeiende curve.
Een vlugge kijk in de uitslag (corrigeer maar als het te vluchtig was) leert dat ze tweede over de lijn voeren en in verbeterde tijd toch flink opklimmen naar boven.
Dat moet volgende trainingen 'n motiverende faktor vormen, niet?

Uitslag: site van Watersportvereniging Colijnsplaat
Beeldjes: Foto-reeks vanop Shamrock
Mooi filmpje vanop Archiroe (benieuwd met welk montage-programma en muziek-site)
Ook weer eentje van Wild Thing
En verslag Clubracer zal nog wel volgen veronderstel ik. Zie je wel !! (op 6/1/2010 - en nog wel met kwasi dezelfde titel )

De commentaren zijn gesloten.