22-12-09

Lamawaje - eindaflevering, toch ARC-deel.


Al begrepen zeker, dat ik hun site dagelijks bezoek.
Dat zal nu wel minderen. De ARC-rally is afgelopen en uitslag is op de ARC-site terug te vinden.
Nu, de Lamawaje-campagne mag zeker als succesvol worden omschreven.
Maar ik laat het hun zelf vertellen:

citaat uit Lamawaje-verslag door Sander:

8e !
Sander
21/12/2009

8e van de 220. Dat was onze score na berekening van de gecorrigeerde tijden.
Veel en veel beter dan we vooraf hadden durven hopen.
Met dank aan Hans die de boot trimde alsof hij zijn Wereldkampioenschap in de H-boot verdedigde.
Dankzij Pommetje die deze boot inmiddels door en door kent en nooit te beroerd was om in moeilijke omstandigheden weer het voordek op te gaan.
Dankzij Michel voor wie de wind nooit hard genoeg was en die ook in het aardedonker de boot van de metershoge golven liet afsurfen. Puur op de instrumenten en zijn gevoel.
En dankzij Bart G die ons voorzag van heerlijke maaltijden, lekker vers brood (bijna dagelijks) en rondvliegende joghurt (gelukkig maar 1 keer).

De aankomst van de Erasmos gisternacht was geweldig. De laatste boot die aankwam, inmiddels bijna 2 weken later dan wij. Honderden zingende en joelende ARC zeilers op een bijna zinkend steiger, Canadese vlaggen, luid toeterende scheepshoorns, een emotionele schipper die nog een poging waagde om iedereen via een loudspeaker te bedanken voor de morele steun.
Dit was pas de echte afsluiting van de ARC. Iedereen veilig binnen, geen persoonlijke ongelukken (in tegenstelling tot voorgaande jaren), en uiteindelijk ook geen boten gezonken.
Het was mooi, maar nu is het tijd om er een punt achter te zetten.

Inmiddels is de Lamawaje begonnen aan datgene waar het allemaal om is begonnen : een tocht van een half jaar door het Caraibisch gebied. We hebben afscheid genomen van Hans, Michel, Pommetjes en Marjolijn (Bart G is al enkele dagen eerder vertrokken) en zijn uit Rodney Bay vertrokken, samen met de Amoress 2 en de Windflower. Afgelopen nacht in Marigot Bay. Nu onderweg naar een ankerplaats onder de beroemde Pitons, twee hoge groene bergen in het zuiden van het eiland. Hopelijk vinden we daar wat verkoeling in het zeewater en door te ankeren. Afgelopen dagen in Rodney Bay waren zo warm dat zelfs een korte broek nog te lang was......

All is well aboard the good ship Lamawaje!Om hun prestatie beter te schetsen,
'vlug' een aaneenschakeling gemaakt van de kop-groep waarbinnen ze gefinisht zijn.
Geen "klein jongens" !

19:57 Gepost in Maasplassen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lamawaje, arc |  Print

De commentaren zijn gesloten.