03-03-09

Anti-climax na vorige zaterdag.


Lag het aan een maand (januari) zonder zeilen ?? Vorige week zaterdag ervoeren we alleszins als een zeil-hoogdag. Maar 28/2 was zeker geen hoogtepunt in de trainingsdagen.
Zo mooi als de weersvoorspelling zich had aangekondigd, zo sterk viel het trainen tegen. Bijna geen wind en ipv zonnige dag, was een flink dagdeel nogal grijs. De genakker werd wel al vlug gezet en na eens oefenen gijpmanoeuver bij zwakke wind in de buurt van de brug, konden we via het kanaal onder genakker richting Wemeldinge "doordobberen". Op bepaalde stukken was het al goed dat het weer opkomend tij werd, anders zou de stroming ons teruggezet hebben. Aan de wind dan naar Kats. Boot liep dan toch mooier, maar dat zijn we van hem gewoon in zulke rakken. Haveningang richting brug voorbij viel wind bijna volledig weg en werd unaniem besloten om maar binnen te varen. Dit keer eens vroeger thuis.
Al bij al zwakke zeildag, alhoewel we natuurlijk toch weer mooi genoten van de Oosterschelde en waren we de week voordien de enige zeiler, dit keer waren er meer op het water. Zoals de mooie tweemaster die we in het kanaal kruisten.
Foto's zullen er ditmaal waarschijnlijk niet komen, tenzij Jan iets mooi's geschoten heeft !

23:30 Gepost in VP-Zeilteam | Permalink | Commentaren (0) | Tags: planning |  Print

De commentaren zijn gesloten.