23-01-09

Bezoek Boot-Dusseldorf !

decorationDoor omstandigheden op het werk, vandaag Boot bezocht op m'n eentje...dus uitsluitend mijn mening,
maar... voor mij hoeft het niet meer.
natuurlijjk 'n gevoel van nu, maar schrjf 't neer om "als 't kriebelt" volgend jaar dit toch eens te lezen.
Begon al op de parking waar deze morgen niet veel van duitse gründlichheit te merken was - ze sturen me doodleuk 't centrum van Dusseldorf in.
En in de hallen had ik voortdurend 't gevoel van "ik heb 't allemaal al gezien, waarom kom ik eigenlijk nog".
En al had men het handig gecamoufleerd met rustbanken en kunstmatige rustperkjes...het waren ruimtes die vorige jaren volledig bezet waren. M'n favoriet van 't eerste uur was er ook al niet (Etap), Dehler ontbrak, X-yachts enkel cruisers, idem Jeanneau.
Natuurlijk Salona bezocht: praktische aanpassingen aan 42, en ook 37 was met lichte interieur hedendaagser. Maar we weten ondertussen dat interieur niet zo belangrijk is. Beter op indeling letten en gemak zeilbehandeling. Maar ook dat is verbeterd.
Mijn "keuze" in deze afmetingen: First 40 - mooie, ranke lijn, kuip met uitneembare bakskisten werkelijk om te vormen tot race-kuip-minimalistich interieur-goede handgrepen-zeer ruime navigatiehoek-en in de versie daar, voorkajuit met spiegel aan 't voeteneind, tsjonge..tsjonge..wat zal daar gezeild worden !! (of zou dat dienen om te zien of de spi goed binnengehaald wordt??)
Dan naar mijn hal: hal1, de hal van de verschillende klassen..alleen geen yngling, H-boot, wel bv J22, 470.
Lang blijven hangen bij Laser SB3. Leek me leuk speelgoed aan redelijke (?? toch ook al goede middenklas-auto) prijs. Hoop hiervan nog beeldjes onder links vd week te krijgen. (Is dus inmiddels gebeurd ! Ben je ze beu..seintje want heb er nog een paar in de kast liggen)
Bij Linq CQ6, de kantelkieler van 6m ook even uitleg gaan vragen: "systeem werkt "fantatstisch" met slechts 2 kleine lichte batterijtjes (ongeveer ter grote van koffiepak) (waren wel niet aangesloten, gewoon los in de kuip) - kantelt kiel in 'n wip (demo wel niet mogelijk want boot ligt bijna op de grond met enkel bulb er nog onderuit) - bediening gebeurt met dit klein schakelaartje op de helmstok-verlenger, alleen hier niet gemonteerd omdat ...(brabbel, brabbel) (vraag dan niet hoe kabeltje via stick-helmstok-roer-roerpin naar oliepomp gaat)) - "waarom op filmpje niets van systeem of kantelende kiel te zien was? - filmpje is bedoeld om de mogelijkheden te laten kijken en geef toe, de boot krijgt werkelijk een boost met dat gewicht aan goede kant en lekker veel zeil op.." - Op filmpje was trouwens de bedieningslijn van de overloop maar aan een kant ingeschoren - dus of daar veel gekanteld werd ????Na-bemerking: Ik zou beter iets minder sceptisch door het leven gaan !! Bij nogmaals bekijken promo-film zie ik ze gijpen,(zou wel ideaal moment geweest zijn voor zoom-beeld op kielbeweging). En die overloop-lijn blijkt vernuftig in mekaar te zitten, nl 1 lijn die naar grootschootblok omgeleid is !! foei.
Zo, nu nog snel langs hal 6 voor een foto van de bovengalerij ...dat soort boten is eigenlijk zondig. Naar hal 12..maar kleur anti-fouling is niet meer in voorraad.
Dan maar naar huis - nog even gestopt voor lekker etentje bij Hans in "de Thuishaven" - 19h30 thuis.

23:00 Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: beurs |  Print

Commentaren

Boot-Dusseldorf Ha, de Gammon heeft zijn verslag al neergeschreven.
Nu, ik kan eigenlijk alleen maar bevestigen wat Gammon vertelt maar heb toch nog iets extra gezien. In hal 17 lagen twee mooie daysalers van Esse.com ( een 8,5 en 10m )
En in de hal van de SB3 lag ook nog een 25 voets beneteau welke een concurent zou kunnen zijn van de Melges 24 zij het dat er een spi ipv een een genakker op staat.
Verder hebben Rudi en Marc natuurlijk voor de nodige opluistering gezorgd en dat heb je wel nodig op een dergelijke beurs, mensen die voor de nodige animatie zorgen.
Bij de reuze schepen was het allemaal wat bescheidener.
Maar ja, het is zoals bij roken, je zegt telkens dit was de laatste tot de volgende zich weer aandient. Je gaat toch weer......

Gepost door: Verprojects | 24-01-09

De commentaren zijn gesloten.