20-01-09

Eerste training 2009 ...brrrr !!!!

Zaterdag 17 januari - 08h40 - hoofdsteiger haven Kats:
De boot is gelukkig ijsvrij, maar verdomd koud, ook binnen. We brengen alvast de boot beetje terug op orde na motoronderhoud en vorstvoorziening van net voor kerstmis.
Vandaag met zes: Stephan, Guy, Rudi , Stefaan, de nog onervaren Chris en Swa.
Het waait al stevig en de verwachting is niet zo fraai: 18kn vanuit het zuiden, later zuid-westen, grijs dicht wolkendek met van 11 tot 15h lichte regen.
MAAR ..iedereen gretig na 6 weken zeil-onthouding !!
Vlotte afvaart, ganse dag goede communicatie, goede manoeuvers behalve laatste spi-rakje, mooie bootsnelheden tussen 7 en 9,5kn met goede stemming ondanks ijskoude regen die als hagel aanvoelt. Net voor enkelen toch verkleumd willen binnenvaren, breekt het open en komt er even dun zonnetje door, genoeg om na mooie eerste spi-rak (12 kn) te stemmen voor herhaling. Ook al waait het meer dan 20 knopen, niemand twjfelt nu nog,.. over gretig gesproken !
Achteraf..beter niet gedaan: een niet vastgezette boom-neerhouder, een man aan de piano te weinig ..en de boot ligt plat.
Na drop terug naar haven. Alert door beeld van drooggevallen haven-wal (laagtij en lagerwal met straffe wind) worden we toch verrast als in haveningang de dieptemeter plots van 4 naar 1,7m springt. Er volgt een spannend halfuurtje met hilarische momenten (voor crew nog lang een lach-verhaal) - spijtig zonder beelden.

Een evaluatie-rapport zal voor crew beschikbaar komen (toegang zoals agenda)
Kort beeldverhaal HIER .

De commentaren zijn gesloten.