14-06-13

Gisteren langs de hel, vandaag naderen we de hemel !

Dag 12: Noiretable - -Le Brugeron - Job - Ambert - Beurières - Arlanc
===> 69km / 5h23 / 12,8kmh / 678hm

Gisteren noemden we het "rit langs de hel".  Vandaag fietsen we op de weg die hier bewegwijzerd is als " Notre Dame de l'Hermitage ".  Dat klinkt alsof we de hemel naderen.
Kan je nagaan wat we meemaken.  Van 780m hoog naar 1196m op goed 9km.
Nieuwe test dus voor mij.  Zeker na de 3 insmeersessies met flexium-gel gisteren.  Voor Jos is dit allemaal geen punt.  Die trapt rustig in z'n kleinste verzet de berg op, geladen als 'n muilezel.
Gestart zonder petit-dejeuner, bereiken we toch al net de 1000m als we de beer weer horen en besluiten te ontbijten.
Bij de afdaling onthouden we de wijze woorden van onze zeventiger van gisteren: Helm en handschoenen gebruiken want je valt vlug !!
Verder gaan we de beeldjes laten spreken, want 't was genieten op dat stuk 'boete'-tocht van vandaag!!

 

image.jpg

Col ... dat wordt dus klimmen !!

image.jpg

Ons ontbijt op 1000m

image.jpg

Hier ziet ons toch niemand, kunnen we de raad van die 'oude' coureur opvolgen !

image.jpg

Als we dan toch plaatjes van onszelf maken ... hier eentje van 'n familie-reünie !

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Beelden waar wij stil voor stonden ! Niemand jaloers ??

image.jpg

Voilà, route-boekje weer aangevuld !

Commentaren

Ik blijf stijf jaloers op jullie. Gelukkig zijn er af en toe ook wat tegenvallers lees ik. De steile heuveltjes, de flexime-gel die jeukt .. allemaal herkenbaar. Ook "can I see" bij de paters ... heb ik al eens gehoord. Een rechtzetting: de familiereünie in de wei was toch van de andere kant van de familie, bij de Broekxen of de Vandaelen zeker niet bij de familie Vanhees .... daar zie je zoiets niet. Voor de rest blijf ik je met heel wat kanovrienden elke dag volgen. De groeten van de kanocafé van gisterenavond(vrijdag).. PS Jos: je jongste broerke heeft gisteren ferm getracteerd op zijne verjaardag.
Groeten mannen ...en denk aan ons ... wij denken aan jullie als je weer een berg op moet.
Piet

Gepost door: Piet Vanhees | 15-06-13

Hoi, weer schitterende verslagen en prachtige foto's. Geloof me, aan de kanoclub zijn jullie hét gespreksonderwerp. En héél veel NWC-ers zijn jaloers en hebben spijt dat ze er niet bij zijn. Voor Jos, opletten als je in een klooster 'Can I see' hoort. Als er geen 'rosse meirels' in de buurt zijn, kan het meevallen. Maar misschien voor alle zekerheid toch je helm én ketting mee naar binnen nemen. Dan heb je toch een beetje bescherming.
Prachtige foto's dus, maar komen jullie nooit vrouwelijke camino's tegen, of worden die foto's onmiddellijk gecensureerd....

Gepost door: Danny | 15-06-13

Ah , Ah jullie zijn er ook achter gekomen dat een petit dejeuner in frankrijk echt niks voorstelt voor bepakte fietsers. Maar niets is heerlijker dan je bokes (probeer ook eens pain céréal als je de witte stokbroden beu wordt) te verorberen en ondertussen te genieten van en in de wijde natuur! Wij waren ons al enkele dagen aan het afvragen waar die helm van onze Swa toch maar verstopt zat, want die.... én handschoenen zijn echt wel nodig ! Daar kunnen wij van meespreken. Ook wij kijken elke dag uit naar jullie verhaal en mooie beeldjes. Pa en ma Vandael volgen enthousiast mee. Swa, volg de wijze raad van die oude coureur maar verder op. Met zo klein mogelijk draaien , ook op de redelijk vlakke stukken, vermijd je de dikke knieen en leegrijden. Dat heb ik (je zus) ook moeten leren, en dan is elke heuvel of berg overwinbaar. We wensen jullie nog veel succes, een duwtje in de rug, en blijven jullie volgen!!!
groetjes,
harry en marilou

Gepost door: marilou harry | 15-06-13

Fijn dat jullie de doorgangsplaatsen telkens vermelden : zo kunnen we de tocht echt op de voet volgen en op google uitzetten en ... raden welke weg julllie nog gaan volgen. Hebben jullie nog geen enkele rustdag ingelast ?
groetjes ,
H en M

Gepost door: marilou harry | 15-06-13

De commentaren zijn gesloten.