07-07-13

De laatste loodjes wegen het zwaarst ...

Dag 35: Triacastela - Samos - Sarria - Pacios - Portomarin - Gonzar - Airexe - Palas de Rei ===> 73km / 5h04 / 14,4kmh / 1018hm


zegt men. En dat kan ik vandaag beamen.
Vroeg opstaan, de paella van gisteravond, de grote pinten gistermiddag bij aankomst ... of 'n combinatie van alles?
Het ging me niet vandaag.

Vanmorgen dus vroeger op om de hitte voor te zijn. En lukte goed. Een heel dun zonnetje, maar nog tijdens onze afdaling naar Samos reden we de koude mist binnen.
Daar botsten we op 'n mastodont van een klooster. Ontzettend groot, maar nu omgevormd tot refugio. Andere delen leken niet echt meer bewoond maar het was nog te vroeg om dit na te vragen of om routeboekje af te stempelen.
Door naar Sarria. Altijd maar bergop-bergaf. Net voor het stadje halen Fiel&Chel ons in. Voor hun begon de dag 'n uur later.  Met de auto hebben ze ons zo weer bijgebeend.

Fiel sluit weer aan om mee te fietsen. Op naar Portomarin, weer met meerdere klimmetjes natuurlijk.
11h30 lopen we binnen. Kerkbezoekje en dan merken we dat ganse weg belegd is met planten. Processie zou 12h30 beginnen.  Misschien de moeite om te wachten en we moeten toch nog eten.
Zoeken naar picknickplekje levert een parkje met zicht op meer op.
Vanzelfsprekend wordt het daar, unanieme keuze.

In parkje vleit zich dan nog 'n Australische voor ons neer, beetje ons zicht op het water blokkerend ... maar dat vergeven we haar graag.
Fiel mag zelfs 'n foto van haar nemen en begint al navraag te doen naar de regio waar twee van z'n dochters nu doortrekken.
Even later zouden we nog Nieuw-Zeelands koppel spreken. De ganse wereld lijkt wel op weg naar Santiago.

De processie is echter nog steeds niet vertrokken, maar de zon breekt nu wel door de mist en op minder dan kwartier voel je ze al steken. Weg dus, hoogdringend want hadden we gisteren zogezegd de laatste zware klim gedaan, nu nog eens eentje van 350m.
En dat 'picknickje' blijkt meer energie te kosten dan dat het opgelevert.
Puffend van inspanning en hitte ontglipt me zowaar 'n vloek die zelfs St.Jacques niet kan negeren. Misschien net daardoor toch de top gehaald. Daar weet de tegemoetgekomen Chel nog droogjes te melden dat het hoofdzakelijk naar beneden gaat ... met nog 'n drietal piekjes !!
Aangekomen .. maar tijdens typen vd eerste regels zit ik al te slapen op de stoel. Sorry dus voor eventuele uitschuivers.

image.jpg

image.jpg

Monasterio de Samos.

image.jpg

image.jpg

Mist dus, maar toch genieten van zicht op water ...

image.jpg

Kijk ... de straat al geplaveid met 'palm'takken. Voor wie hadden ze dat nog gedaan ...

image.jpg

Effe is de voorgrond belangrijker dan de achtergrond.

image.jpg

Hier is dus achtergrond belangrijker. Ik moest er 'zinloos' 20m voor naar beneden. Andere pelgrims applaudisseerden tenminste !

Commentaren

Allez mannen
Volgens mijne routeplanner is het nog 70 km tot Compostella.
Dat is de moeite niet meer ... na al de kilometers die jullie in de benen hebben.
Nog een dagje? en dan kunnen jullie beginnen met het schietgebedje ... want de heilige Jozef en de heilige Franciscus zijn jullie goed gezind geweest.
Als er schoon volk in de buurt komt is er Fiel toch weer bij.
Hoeveel blondjes en donkertjes hebben jullie verbruikt (bier .bedoel ik ... zoals Swa in de eerste berichten meldde). Alhoewel Swa een paar dagen geleden keek je toch heel verliefd op dat vrouwke met de waaier op de bank.
Van Jos vewachten wij zo iets niet ... alhoewel die striemen op zijn rug zijn er ook niet omdat hij te lief was.
Effin, de laatste loodjes... wij bestellen alvast de fanfare voor jullie thuiskomst.

Gepost door: Piet | 07-07-13

Jos en Swa,
we volgen hier nog altijd dagelijks jullie mooie verhalen met prachtige foto's. Rond 22 u komt elke dag opnieuw de vraag :' Staat het verslag er al op?' En als er hier in Overpelt iemand over iets durft klagen, wordt er gezegd :'Denken jullie dat Jos en Swa het altijd gemakkelijk hebben?' Nog efkes volhouden mannen! En vanuit het rusthuis (sorry voor de woordkeuze) zingt ons ma voor jullie : 'En van je hela hola houd er de moed maar in!'

Gepost door: Danny | 08-07-13

Komop! Morgen zijn jullie op de bestemming! Katrien is goed aangkomen en mama gaat blij zijn als de ganse familie in Belgie zit! Bid de laatste dag ook ma voor een mooie zomer in Belgie!

groetjes
Lore

Gepost door: Lore | 08-07-13

De commentaren zijn gesloten.